Evaluarea psihologică este un proces prin care se stabilesc factorii psihologici implicați în sănătate și boală, mecanismele sangogene și patogene. Evaluarea psihologică clinică permite stabilirea prezenței indicilor de boală dar și a mecanismelor implicate în aceasta. Cele mai frecvent utilizate tehnici de evaluare clinică sunt interviul clinic și testele. În funcție de scopul pentru care se realizează, ea poate viza aspecte de dezvoltare, aspecte cognitive, emoționale, comportamentale sau de personalitate.
Concluziile evaluării oferă o imagine de ansambul și pun în evidență indicii de boală (acolo unde este cazul) și/sau mecanismele implicate în aceasta.
Cabinetul oferă următoarele servicii de evaluare psihologică clinică:
- pentru copii, adolescenți și adulți, fie în scop de autocunoaștere, fie ca punct de plecare într-un proces de psihoterapie;
- pentru copii, adolescenți și adulți, în scop interdisciplinar, atunci când evaluarea psihologică este solicitată ori recomandată de către un serviciu medical;
- pentru persoane adulte, atunci când evaluare psihologică este necesară pentru Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap ori pentru Comisia de Expertiză a Muncii.